Хто представлятиме Україну в Кремнієвій Долині цього року

21 квітня відбудеться фінал конкурсу стартапів, організований UVCA (Асоціацією міжнародних інвесторів) за підтримки фонду WNISEF.

Переможця чекає неймовірний подарунок: стартап виступить у Кремнієвій Долині перед 400+ інвесторами. Лідер голосування отримає шанс залучити іноземні інвестиції та знайти іноземного партнера на SVOD (Silicon Valley Open Doors), яка відбудеться 25-26 травня в Маунтін Вью.

Всього 35 проектів зі всього світу виступлять на сцені конференції цього року і серед них вже точно буде один українець. Хто саме, Ви зможете дізнатись, відвідавши фінал конкурсу 21 квітня 2016 року.

За 2 тижні відбору було надіслано близько 100 анкет, серед яких журі обрало 10 найкращих. На фіналі в кожного проекту буде всього 5 хвилин на презентацію та 5 хвилин на усі питання.

Серед членів журі:

• Ярослава Джонсон (СЕО, Western NIS Enterprise Fund)

• Андрій Колодюк (керуючий партнер, AVentures)

• Олександр Сорока (СЕО, Startup.Network) 

• Євген Сисоєв (керуючий партнер, AVentures)

• Олексій Вітченко (CEO, Digital Future)

• Ігор Шойфот (партнер TMT Investments)

• Віктор Компанієць (керівник інвестиційного напрямку, Digital Future)

“На жаль, сьогодні багато стартапів зіштовхуються з проблемою фінансування не тільки на етапі фінансування, але й участі у конференціях. Саме тому ми, Асоціація, за пітдтримки Western NIS Enterprise Fund, надаємо шанс українському стартапу БЕЗКОШТОВНО представляти Україну в міжнародному конкурсі. SVOD – одна з найбільших стартап-конференцій світу, яка має багато success stories – історично, кожний 2-й стартап отримує фінансування після виступу, – розповідає виконавчий директор Асоціації міжнародних інвесторів Ольга Афанасьєва. — Наша мета – не тільки представити український стартап, але й Україну та її інвестиційні можливості загалом. Уперше українська Асоціація виступає партнером SVOD та презентуватиме досягнення вітчизняного інвестиційного ринку”.

Серед історій успіху SVOD:

— Looksery (2015 рік) – одеський стартап, який було розроблено всього за 2 роки. Після виступу на SVOD проект було придбано компанією Snapchat за $150 млн

— Petcube – після пітча на SVOD український стартап отримав свої перші інвестиції. На сьогодні розмір залученого капіталу становить $3.7 млн (от Almaz Capital, AVentures Capital, Y Combinator). 

— Evernote — компанія, яку вже оцінюють в в ≈ $1 млрд. Свої перші інвестиції проект отримав саме після конференції SVOD. 

Фінал відбудеться 21 квітня 16-00 за адресою: вул. Донська, 4а

Довідка:

Українська асоціація венчурного та приватного капіталу (UVCA) створена за зразком Європейської асоціації венчурного та приватного капіталу (EVCA). Українська асоціація венчурного та приватного капіталу формує майбутній напрямок розвитку індустрії прямих інвестицій шляхом сприяння інвестиційним можливостям в Україні, представляє інтереси приватних інвесторів перед політичними діячами та сприяє покращенню інвестиційного та бізнес-клімату України.

SVOD – інвестиційна конференція в Кремнієвій Долині, котра об’єднує стартапи з усього світу з найкращими венчурними фондами Долини та світу (Aspect Ventures, Broadway angels, Yuri Milner, YCombinator, TechStars, 500Startups, Bain Capital Ventures…), ведучими tech компаніями, бізнес-медіа.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – фонд із капіталом у розмірі 150 мільйонів доларів США, що інвестує у підприємства малого та середнього бізнесу в Україні та Молдові. З моменту свого заснування WNISEF інвестував приблизно 168 мільйонів доларів США у цілу низку підприємств, що мають значний досвід у виробництві споживчих товарів, будівельних матеріалів, упаковки, у сфері роздрібної торгівлі та фінансових послуг.

admin